Torty naked cake (nagie torty) dekorowane świeżymi owocami

Od kliku sezonów zagościła w Polsce moda na tzw. torty typu naked cake (nagie torty). Ich nazwa wzięła się stąd, ze mają widoczne warstwy biszkoptu i bitej śmietany. Te torty to prawdziwa bomba owocowa! Zarówno w środku jak i na zewnątrz są podstawą tortów naked cake. Torty w tym stylu są niezwykle smaczne i efektowne. Doskonale sprawdzą się na weselach biesiadnych, organizowanych w karczmach oraz w lokalach o rustykalnym wystroju.

Do dekoracji wykorzystujemy tylko świeże owoce sezonowe i dbamy o ich wysoką jakość. Najczęściej używamy: maliny, truskawki, borówki, jeżyny, porzeczki, a także figi i physalis.

Torty mogą być przygotowane na stojakach ukrytych lub w opcji, w której każde piętro jest zrobione oddzielnie. Poziom widoczności warstw zależy od Państwa. Torty dostępne są w wersji z jasnym biszkoptem pieczonym z ciasta jogurtowego lub z ciemnym biszkoptem z ciasta czekoladowego. Dodatkowo tort może być częściowo oblany ciemną czekoladą tworzącą efektowne zacieki. 

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tortach naked cake lub nie wiesz jaki tort wybrać,

to przeczytaj artykuł "Jaki tort wybrać - tradycyjny, angielski czy naked cake?".

Skontaktuj się z nami:

Biuro tel. 71 398 79 74

Mariusz Pycyk tel. 691 507 679

Joanna Fatyga tel. 887 712 374

email: cukiernia@cukierniapycyk.pl