1. Torty śmietanowe - wszystkie smaki
  2. Torty z mascarpone - wszystkie smaki
  3. Tort szwarcwaldzki z bitą śmietaną, wiśniami i biszkoptem kakaowym
  4. Tort bananowy z ciastem czekoladowym, śmietaną i bananami
  5. Tort białe rafaello z bitą śmietaną i kokosem na jasnym biszkopcie
  6. Tort chrupiąca czekolada z ciemną czekoladą, nutellą caravela i prażynkami

Tort naked cake to tort z bitej śmietany z owocami sezonowymi, dekorowany tylko śmietaną i świeżymi owocami, z widocznymi warstwami jasnego lub ciemnego biszkoptu. Najczęściej używane są maliny, truskawki, borówki, jeżyny, porzeczki, a także figi i physalis.

Torty dostępne są w wersji z jasnym biszkoptem pieczonym z ciasta jogurtowego lub z ciemnym biszkoptem z ciasta czekoladowego. Dodatkowo tort może być częściowo oblany ciemną czekoladą tworzącą efektowne zacieki. 

  1. Torty śmietanowe:
    • z bitą śmietaną i brzoskwiniami
    • z bitą śmietaną i malinami
    • z bitą śmietaną i truskawkami
    • z bitą śmietaną i jagodami
    • z bitą śmietaną i porzeczkami
  2. Tort szwarcwaldzki z bitą śmietaną, wiśniami i biszkoptem kakaowym
  3. Tort bananowy z ciastem czekoladowym, śmietaną i bananami
  4. Tort białe rafaello z bitą śmietaną i kokosem na jasnym biszkopcie
  5. Tort chrupiąca czekolada z czekoladową śmietaną, nutellą caravella i prażynkami
  6. Tort czekoladowy z bitą śmietaną na kakaowym biszkopcie
  7. Tort węgierski russel z kremem kakaowym z alkoholem i wiśniami
  8. Tort orzechowy russel z kremem z alkoholem i orzechami włoskimi
  9. Tort kawowy russel z kremem z alkoholem      i kawą naturalną
  10. Tort czekoladowy russel z kremem z alkoholem i kawałkami czekolady
  11. Tort szefa z kremem węgierskim z alkoholem i kremem orzechowym lub kawowym, na cieście czekoladowym z nutellą caravella

TORTY TRADYCYJNE DEKOROWANE BITĄ ŚMIETANĄ (waga min. 1 kg)

TORTY ANGIELSKIE DEKOROWANE MASĄ CUKROWĄ (waga min. 3 kg)

TORTY NAKED CAKE (NAGIE) DEKOROWANE ŚWIEŻYMI OWOCAMI (waga min. 2 kg)

SMAKI TORTÓW

TORTY Z MASCARPONE NA CIASTACH SPECJALNYCH (waga min. 2 kg)

TORTY ŚMIETANOWE

Nasze torty śmietanowe przygotowywane są z naturalnej śmietany 30% z mleka krowiego. W połączeniu z delikatnym jasnym lub ciemnym biszkoptem oraz ze starannie dobranymi dodatkami tworzą delikatną kompozycję smakową, która będzie odpowiadać wielu osobom. Torty śmietanowe są lekkie i delikatne, a owoce, czekolada lub kokos tworzą harmonijną kompozycję, która będzie się wprost rozpływać w ustach.

TORTY Z MASCARPONE

Torty przygotowujemy ze śmietany naturalnej 30% z mleka krowiego oraz prawdziwego serka mascarpone. Ten wyśmienity krem łączymy z najlepszymi owocami, a następnie przekładamy specjalnymi ciastami. Różnią się one pod wieloma względami od zwykłych biszkoptów: są grubsze, cięższe i mają bardziej wyrazisty smak, aromat oraz kolor. Poza tym są wilgotne po upieczeniu i nie są dodatkowo nasączane ponczem. W ofercie mamy cztery rodzaje ciast specjalnych - śmietankowe, czekoladowe, czerwone malinowe i zielone szpinakowe.

TORTY KREMOWE

Torty kremowe - węgierski, orzechowy, kawowy i czekoladowy oparte są na tradycyjnej recepturze kremu russel. Torty są delikatne i aromatyczne, a dodany alkohol świetnie komponuje się z wiśniami, orzechami włoskimi, kawą naturalną i kawałkami czekolady deserowej. Torty kremowe zadowolą smakoszy ceniących sobie sprawdzone receptury. Ze względu na dodatek alkoholu polecamy je na imprezy dla osób dorosłych. Nie dekorujemy tortów kremowych masą cukrową. 

  1. MALINOWY PRZYSMAK - bita śmietana z mascarpone i świeżymi malinami na cieście śmietankowym
  2. JAGODOWY LAS - bita śmietana z mascarpone i musem jagodowym na cieście śmietankowym
  3. BRZOSKWINIOWA SŁODYCZ - bita śmietana z mascarpone i brzoskwiniami na cieście śmietankowym
  4. RED VELVET - bita śmietana z mascarpone na czerwonym cieście malinowym
  5. ZIELONY MECH - bita śmietana z mascarpone i żelką owocową na zielonym cieście szpinakowym
  6. WIŚNIOWA POKUSA - bita śmietana z mascarpone i wiśniami na cieście czekoladowym
  7. CZEKOLADOWE SZALEŃSTWO - bita śmietana z mascarpone i kremem czekoladowym na cieście czekoladowym

Skontaktuj się z nami:

Biuro tel. 71 398 79 74

Mariusz Pycyk tel. 691 507 679

Joanna Fatyga tel. 887 712 374

email: cukiernia@cukierniapycyk.pl