Bądź na bieżąco!
Skontaktuj się z nami:
Biuro tel. 71 398 79 74
Mariusz Pycyk tel. 691 507 679
Joanna Fatyga tel. 887 712 374
email: cukiernia@cukierniapycyk.pl
TORTY KREMOWE
Torty kremowe - węgierski, orzechowy, kawowy i czekoladowy oparte są na tradycyjnej recepturze kremu russel. Torty są delikatne i aromatyczne, a dodany alkohol świetnie komponuje się z wiśniami, orzechami włoskimi, kawą naturalną i kawałkami czekolady deserowej. Torty kremowe zadowolą smakoszy ceniących sobie sprawdzone receptury. Ze względu na dodatek alkoholu polecamy je na imprezy dla osób dorosłych. Nie dekorujemy tortów kremowych masą cukrową.
TORTY Z MASCARPONE
Torty przygotowujemy ze śmietany naturalnej 30% z mleka krowiego oraz prawdziwego serka mascarpone. Ten wyśmienity krem łączymy z najlepszymi owocami, a następnie przekładamy specjalnymi ciastami. Różnią się one pod wieloma względami od zwykłych biszkoptów: są grubsze, cięższe i mają bardziej wyrazisty smak, aromat oraz kolor. Poza tym są wilgotne po upieczeniu i nie są dodatkowo nasączane ponczem. W ofercie mamy cztery rodzaje ciast specjalnych - śmietankowe, czekoladowe, czerwone malinowe i zielone szpinakowe.
TORTY ŚMIETANOWE
Nasze torty śmietanowe przygotowywane są z naturalnej śmietany 30% z mleka krowiego. W połączeniu z delikatnym jasnym lub ciemnym biszkoptem oraz ze starannie dobranymi dodatkami tworzą delikatną kompozycję smakową, która będzie odpowiadać wielu osobom. Torty śmietanowe są lekkie i delikatne, a owoce, czekolada lub kokos tworzą harmonijną kompozycję, która będzie się wprost rozpływać w ustach.
TORTY Z MASCARPONE NA CIASTACH SPECJALNYCH (waga min. 2 kg)
TORTY NAKED CAKE (NAGIE) DEKOROWANE ŚWIEŻYMI OWOCAMI (waga min. 2 kg)
TORTY ANGIELSKIE DEKOROWANE MASĄ CUKROWĄ (waga min. 3 kg)
TORTY TRADYCYJNE DEKOROWANE BITĄ ŚMIETANĄ (waga min. 1 kg)
Tort naked cake to tort z bitej śmietany z owocami sezonowymi, dekorowany tylko śmietaną i świeżymi owocami, z widocznymi warstwami jasnego lub ciemnego biszkoptu. Najczęściej używane są maliny, truskawki, borówki, jeżyny, porzeczki, a także figi i physalis.
Torty dostępne są w wersji z jasnym biszkoptem pieczonym z ciasta jogurtowego lub z ciemnym biszkoptem z ciasta czekoladowego. Dodatkowo tort może być częściowo oblany ciemną czekoladą tworzącą efektowne zacieki.