Skontaktuj się z nami:

Biuro tel. 71 398 79 74

Mariusz Pycyk tel. 691 507 679

Joanna Fatyga tel. 887 712 374

email: cukiernia@cukierniapycyk.pl

  1. MALINOWY PRZYSMAK - bita śmietana z mascarpone i świeżymi malinami na cieście śmietankowym
  2. JAGODOWY LAS - bita śmietana z mascarpone i musem jagodowym na cieście śmietankowym
  3. BRZOSKWINIOWA SŁODYCZ - bita śmietana z mascarpone i brzoskwiniami na cieście śmietankowym
  4. RED VELVET - bita śmietana z mascarpone na czerwonym cieście malinowym
  5. ZIELONY MECH - bita śmietana z mascarpone i żelką owocową na zielonym cieście szpinakowym
  6. WIŚNIOWA POKUSA - bita śmietana z mascarpone i wiśniami na cieście czekoladowym
  7. CZEKOLADOWE SZALEŃSTWO - bita śmietana z mascarpone i kremem czekoladowym na cieście czekoladowym

TORTY KREMOWE

Torty kremowe - węgierski, orzechowy, kawowy i czekoladowy oparte są na tradycyjnej recepturze kremu russel. Torty są delikatne i aromatyczne, a dodany alkohol świetnie komponuje się z wiśniami, orzechami włoskimi, kawą naturalną i kawałkami czekolady deserowej. Torty kremowe zadowolą smakoszy ceniących sobie sprawdzone receptury. Ze względu na dodatek alkoholu polecamy je na imprezy dla osób dorosłych. Nie dekorujemy tortów kremowych masą cukrową. 

TORTY Z MASCARPONE

Torty przygotowujemy ze śmietany naturalnej 30% z mleka krowiego oraz prawdziwego serka mascarpone. Ten wyśmienity krem łączymy z najlepszymi owocami, a następnie przekładamy specjalnymi ciastami. Różnią się one pod wieloma względami od zwykłych biszkoptów: są grubsze, cięższe i mają bardziej wyrazisty smak, aromat oraz kolor. Poza tym są wilgotne po upieczeniu i nie są dodatkowo nasączane ponczem. W ofercie mamy cztery rodzaje ciast specjalnych - śmietankowe, czekoladowe, czerwone malinowe i zielone szpinakowe.

TORTY ŚMIETANOWE

Nasze torty śmietanowe przygotowywane są z naturalnej śmietany 30% z mleka krowiego. W połączeniu z delikatnym jasnym lub ciemnym biszkoptem oraz ze starannie dobranymi dodatkami tworzą delikatną kompozycję smakową, która będzie odpowiadać wielu osobom. Torty śmietanowe są lekkie i delikatne, a owoce, czekolada lub kokos tworzą harmonijną kompozycję, która będzie się wprost rozpływać w ustach.

TORTY Z MASCARPONE NA CIASTACH SPECJALNYCH (waga min. 2 kg)

SMAKI TORTÓW

TORTY NAKED CAKE (NAGIE) DEKOROWANE ŚWIEŻYMI OWOCAMI (waga min. 2 kg)

TORTY ANGIELSKIE DEKOROWANE MASĄ CUKROWĄ (waga min. 3 kg)

TORTY TRADYCYJNE DEKOROWANE BITĄ ŚMIETANĄ (waga min. 1 kg)

  1. Torty śmietanowe:
    • z bitą śmietaną i brzoskwiniami
    • z bitą śmietaną i malinami
    • z bitą śmietaną i truskawkami
    • z bitą śmietaną i jagodami
    • z bitą śmietaną i porzeczkami
  2. Tort szwarcwaldzki z bitą śmietaną, wiśniami i biszkoptem kakaowym
  3. Tort bananowy z ciastem czekoladowym, śmietaną i bananami
  4. Tort białe rafaello z bitą śmietaną i kokosem na jasnym biszkopcie
  5. Tort chrupiąca czekolada z czekoladową śmietaną, nutellą caravella i prażynkami
  6. Tort czekoladowy z bitą śmietaną na kakaowym biszkopcie
  7. Tort węgierski russel z kremem kakaowym z alkoholem i wiśniami
  8. Tort orzechowy russel z kremem z alkoholem i orzechami włoskimi
  9. Tort kawowy russel z kremem z alkoholem      i kawą naturalną
  10. Tort czekoladowy russel z kremem z alkoholem i kawałkami czekolady
  11. Tort szefa z kremem węgierskim z alkoholem i kremem orzechowym lub kawowym, na cieście czekoladowym z nutellą caravella

Tort naked cake to tort z bitej śmietany z owocami sezonowymi, dekorowany tylko śmietaną i świeżymi owocami, z widocznymi warstwami jasnego lub ciemnego biszkoptu. Najczęściej używane są maliny, truskawki, borówki, jeżyny, porzeczki, a także figi i physalis.

Torty dostępne są w wersji z jasnym biszkoptem pieczonym z ciasta jogurtowego lub z ciemnym biszkoptem z ciasta czekoladowego. Dodatkowo tort może być częściowo oblany ciemną czekoladą tworzącą efektowne zacieki. 

  1. Torty śmietanowe - wszystkie smaki
  2. Torty z mascarpone - wszystkie smaki
  3. Tort szwarcwaldzki z bitą śmietaną, wiśniami i biszkoptem kakaowym
  4. Tort bananowy z ciastem czekoladowym, śmietaną i bananami
  5. Tort białe rafaello z bitą śmietaną i kokosem na jasnym biszkopcie
  6. Tort chrupiąca czekolada z ciemną czekoladą, nutellą caravela i prażynkami