Bądź na bieżąco!
Skontaktuj się z nami:
Biuro tel. 71 398 79 74
Mariusz Pycyk tel. 691 507 679
Joanna Fatyga tel. 887 712 374
email: cukiernia@cukierniapycyk.pl
Poniżej znajdują się najważniejsze informacje dotyczące stojaków do tortów piętrowych. Na zdjęciach pokazane są przykładowe torty, które zostały wykonane przy użyciu stojaków oraz informacje o możliwościach dekorowania, przechowywaniu i sposobie krojenia. Wszystkie stojaki są własnością Cukierni Mariusz Pycyk, a ich wypożyczenie jest bezpłatne. Pobieramy jedynie kaucję zwrotną w wysokości 400 zł, która jest oddawana w momencie zwrotu kompletnego stojaka.
STOJAK SERCE
Stojak metalowy składający się z 5 oddzielnych pięter. Każde piętro jest niezależne, dzięki czemu tort może być wykonany w kilku smakach, a każde piętro da się kroić oddzielnie. Ponadto torty znajdują się na tekturowych podkładach, dlatego można je zdjąć ze stojaka i np. schować w chłodni. Dzięki takiej konstrukcji tort jest łatwy w przechowywaniu.
STOJAK AŻUROWY
Oryginalny stojak metalowy z ażurowo wycinanymi elementami. Umożliwia przygotowanie tortu z 5 lub 7 piętrami. W przypadku wersji z 5-piętrami, każde piętro jest niezależne, dzięki czemu tort może być wykonany w kilku smakach, a każde da się kroić oddzielnie. Ponadto torty znajdują się na tekturowych podkładach, dlatego można je zdjąć ze stojaka i np. schować w chłodni. Dzięki takiej konstrukcji tort jest łatwy w przechowywaniu. Uwaga: widoczny na zdjęciu centralny tort 3-piętrowy ma w środku stojak ukryty, dlatego należy go kroić zaczynając od górnego piętra.
STOJAK KASKADA
Stojak metalowy składający się z 3 oddzielnych pięter. Każde piętro jest niezależne, dzięki czemu tort może być wykonany w kilku smakach, a każde piętro da się kroić oddzielnie. Ponadto torty znajdują się na tekturowych podkładach, dlatego można je zdjąć ze stojaka i np. schować w chłodni. Dzięki takiej konstrukcji tort jest łatwy w przechowywaniu.
STOJAK UKRYTY + PATERA
Torty 3-piętrowe na stojakach metalowych ukrytych (okrągłych) przygotowujemy dodatkowo na szklanych paterach z nóżką, dzięki temu lepiej się prezentują. Uwaga: krojenie tortu należy rozpocząć od górnego piętra. Tort wymaga odpowiedniej wielkości chłodni do przechowywania, ponieważ przygotowywany jest w całości i nie ma możliwości wyjęcia pięter tortu.
STOJAK KLASYCZNY 4-PIĘTROWY
Stojak metalowy składający się z 4 oddzielnych pięter połączonych widocznym metalowym wspornikiem w środku. Tort wymaga odpowiedniej wielkości chłodni do przechowywania, ponieważ przygotowywany jest w całości i nie ma możliwości wyjęcia pięter tortu. Stojak umożliwia wykonywanie tortów tradycyjnych, angielskich oraz naked cake (nagich).
STOJAK KLASYCZNY 3-PIĘTROWY
Stojak metalowy składający się z 3 oddzielnych pięter połączonych widocznym metalowym wspornikiem w środku. Tort wymaga odpowiedniej wielkości chłodni do przechowywania, ponieważ przygotowywany jest w całości i nie ma możliwości wyjęcia pięter tortu. Stojak umożliwia wykonywanie tortów tradycyjnych, angielskich oraz naked cake (nagich).
STOJAK ŻAGIEL 5-PIĘTROWY
Stojak metalowy składający się z 5 oddzielnych pięter. Każde piętro jest niezależne, dzięki czemu tort może być wykonany w kilku smakach, a każde piętro da się kroić oddzielnie. Ponadto torty znajdują się na wyjmowanych paterach, które można wyjmować i np. schować w chłodni. Dzięki takiej konstrukcji tort jest łatwy w przechowywaniu. Stojak umożliwia wykonywanie tortów tradycyjnych, angielskich oraz naked cake (nagich).
STOJAK ŻAGIEL 4-PIĘTROWY
Stojak metalowy składający się z 4 oddzielnych pięter. Każde piętro jest niezależne, dzięki czemu tort może być wykonany w kilku smakach, a każde piętro da się kroić oddzielnie. Ponadto torty znajdują się na wyjmowanych paterach, które można wyjmować i np. schować w chłodni. Dzięki takiej konstrukcji tort jest łatwy w przechowywaniu. Stojak umożliwia wykonywanie tortów tradycyjnych, angielskich oraz naked cake (nagich).
STOJAK ŻAGIEL 3-PIĘTROWY
Stojak metalowy składający się z 3 oddzielnych pięter. Każde piętro jest niezależne, dzięki czemu tort może być wykonany w kilku smakach, a każde piętro da się kroić oddzielnie. Ponadto torty znajdują się na wyjmowanych paterach, które można wyjmować i np. schować w chłodni. Dzięki takiej konstrukcji tort jest łatwy w przechowywaniu. Stojak umożliwia wykonywanie tortów tradycyjnych, angielskich oraz naked cake (nagich).
STOJAKI DO TORTÓW PIĘTROWYCH
STOJAK UKRYTY KWADRATOWY
Stojak metalowy w całości ukryty wewnątrz tortu. Umożliwia przygotowanie tortów, które mają od 2 do 4 pięter. Stojak używany jest w przypadku tortów angielskich (dekorowanych masą cukrową) oraz typu naked cake (nagie torty). W przypadku bardzo delikatnych tortów tradycyjnych możliwe jest wykonanie tylko niektórych dekoracji przy użyciu stojaków ukrytych. Uwaga: krojenie tortu należy rozpocząć od górnego piętra. Tort wymaga odpowiedniej wielkości chłodni do przechowywania, ponieważ przygotowywany jest w całości i nie ma możliwości wyjęcia pięter tortu.
STOJAK UKRYTY OKRĄGŁY WYCIĘTY
Stojak metalowy w całości ukryty wewnątrz tortu, z wyciętą jedną ćwiartką. Stojak umożliwia wykonanie oryginalnych tortów z kaskadą kwiatów w środku. Można przygotować od 2 do nawet 6 pięter. Stojak używany jest tylko i wyłącznie w przypadku tortów angielskich (dekorowanych masą cukrową). Nie ma możliwości przygotowania tortów innego typu na tym stojaku. Uwaga: krojenie tortu należy rozpocząć od górnego piętra. Tort wymaga odpowiedniej wielkości chłodni do przechowywania, ponieważ przygotowywany jest w całości i nie ma możliwości wyjęcia pięter tortu.
STOJAK UKRYTY OKRĄGŁY
Stojak metalowy w całości ukryty wewnątrz tortu. Umożliwia przygotowanie tortów, które mają od 2 do nawet 6 pięter. Stojak używany jest w przypadku tortów angielskich (dekorowanych masą cukrową) oraz typu naked cake (nagie torty). W przypadku bardzo delikatnych tortów tradycyjnych możliwe jest wykonanie tylko niektórych dekoracji przy użyciu stojaków ukrytych, a maksymalna wysokość tortu to 4 piętra. Uwaga: krojenie tortu należy rozpocząć od górnego piętra. Tort wymaga odpowiedniej wielkości chłodni do przechowywania, ponieważ przygotowywany jest w całości i nie ma możliwości wyjęcia pięter tortu.